top of page

Wat is Slow Roast Koffie?

Bijgewerkt op: 28 feb.

Koffie, de brandstof van velen, heeft een ware revolutie ondergaan met de opkomst van slow roast koffiebonen. Terwijl de wereld zich beweegt in een razend tempo, bieden deze bonen een moment van vertraging en contemplatie, een eerbetoon aan ambachtelijkheid en perfectie in elke slok. Laten we eens kijken naar wat slow roast koffiebonen zo bijzonder maakt en waarom ze een welverdiende plek verdienen in elke koffieliefhebber's hart.


Wat zijn Slow Roast Koffiebonen?

Slow roast koffiebonen worden, zoals de naam al doet vermoeden, op een langzame en zorgvuldige manier gebrand. In tegenstelling tot traditionele koffiebrandmethoden, waarbij bonen snel worden blootgesteld aan hoge temperaturen, worden slow roast bonen langzaam geroosterd bij lagere temperaturen gedurende een langere periode. Dit langzame proces stelt de bonen in staat om hun volledige smaakprofiel te ontwikkelen en resulteert in een koffie die rijk is aan smaak, aroma en complexiteit.


Het Verschil

Het belangrijkste verschil tussen slow roast en niet-slow roast koffiebonen ligt in de brandtijd en -temperatuur. Terwijl niet-slow roast bonen vaak worden blootgesteld aan hogere temperaturen gedurende een kortere tijd, waardoor ze een meer uitgesproken geroosterde smaak krijgen, worden slow roast bonen langzaam en gelijkmatig geroosterd, waardoor de natuurlijke smaken van de bonen behouden blijven.

Het resultaat is een koffie die minder bitter en zuur is, met een voller en evenwichtiger smaakprofiel. Slow roast bonen hebben vaak ook een subtieler aroma en een zijdezachte textuur, waardoor elke slok een ware traktatie wordt voor de zintuigen.


Productieproces: gebrand in Nederland.

Het proces van het produceren van slow roast koffiebonen begint met de zorgvuldige selectie van hoogwaardige koffiebonen van de beste kwaliteit. Deze bonen worden vervolgens gewassen en gedroogd om eventuele onzuiverheden te verwijderen voordat ze naar de branderij worden gestuurd. Onze koffies worden in Nederland gebrand, waardoor de versheid altijd gegarandeerd is.



Bij de branderij worden de bonen vervolgens langzaam geroosterd bij lagere temperaturen, meestal tussen de 180°C en 220°C, gedurende een periode van 10 tot 20 minuten of zelfs langer, afhankelijk van de gewenste smaak en het aroma.

Tijdens het roosterproces worden de bonen voortdurend gecontroleerd en getest om ervoor te zorgen dat ze gelijkmatig worden geroosterd en dat de gewenste smaakontwikkeling wordt bereikt. Zodra de bonen perfect zijn geroosterd, worden ze afgekoeld en verpakt om hun versheid te behouden tot ze klaar zijn voor consumptie.



Slow roast koffiebonen vertegenwoordigen de perfecte combinatie van ambachtelijk vakmanschap en buitengewone smaak. Met hun zorgvuldig geselecteerde bonen, langzame brandproces en rijke smaakprofiel beloven ze elke koffieliefhebber een ervaring die de zintuigen prikkelt en de geest kalmeert.

Dus, de volgende keer dat je verlangt naar een kopje koffie dat meer is dan alleen een cafeïneboost, overweeg dan om te kiezen voor slow roast koffiebonen en laat je onderdompelen in de heerlijke wereld van geduld en perfectie, één slok tegelijk.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page