top of page

Recept: Pasta-Pesto

Bijgewerkt op: 28 feb.




Een klassieker uit de Italiaanse keuken, pasta met pesto is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat barst van de smaken. Hier is een basisrecept om je eigen pesto te maken en deze met pasta te combineren voor een verrukkelijke maaltijd.


Ingrediënten:

- 400 g pasta naar keuze (bijv. spaghetti, fusilli of penne)

- 2 flinke handenvol verse basilicumblaadjes

- 2 teentjes knoflook, gepeld

- 50 g pijnboompitten, licht geroosterd

- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt

- 100 ml extra vergine olijfolie

- Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak


Voor de Pesto:

1. Pesto Bereiden:

- Doe de basilicumblaadjes, knoflook, geroosterde pijnboompitten, en Parmezaanse kaas in een keukenmachine.

- Pulseer een paar keer om alles grof te hakken.

- Terwijl de machine draait, giet je geleidelijk de olijfolie erbij tot een gladde massa ontstaat.


Voor de Pasta:

1. Pasta Koken:

- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout tot ze 'al dente' is.

- Bewaar een kopje van het kookvocht en giet de pasta daarna af.

2. Mengen:

- Doe de pasta terug in de pan.

- Voeg een flinke schep van de pesto toe (voeg meer toe naar smaak) en meng dit door de pasta. Gebruik wat van het bewaarde kookvocht om de saus indien nodig iets te verdunnen.

3. Serveren:

- Serveer de pasta warm, eventueel met een extra schep pesto bovenop en een beetje geraspte Parmezaanse kaas.


Dit pasta-pesto gerecht is zowel simpel als elegant, en brengt de rijke, kruidige smaken van verse basilicum, knoflook, en Parmezaanse kaas samen in elke hap. Perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd of een ontspannen weekenddiner.


Buon appetito!

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page