top of page

Zelf Maken: Verse Pasta

Bijgewerkt op: 28 feb.




Het maken van je eigen pasta is een heerlijke manier om de authentieke Italiaanse keuken in huis te halen. Hier is een eenvoudig recept om verse pasta vanaf de basis te maken. Het vereist slechts een paar ingrediënten, maar een beetje geduld en liefde voor het ambacht.


Ingrediënten:

- 400g '00' bloem (pasta- of patisseriebloem) plus extra voor bestuiven

- 4 grote eieren, op kamertemperatuur

- Een snufje zout


Benodigdheden:

- Een vlak werkoppervlak

- Deegroller of pastamachine

- Mes of pastasnijder


Instructies:

1. Deeg Voorbereiden:

- Strooi de bloem in een hoopje op een schoon werkoppervlak en maak een kuiltje in het midden.

- Breek de eieren in het kuiltje en voeg een snufje zout toe.

- Gebruik een vork om de eieren voorzichtig te kloppen, waarbij je geleidelijk wat van de bloem van de randen meeneemt, tot het mengsel dik genoeg is om met je handen te kneden.

2. Kneed het Deeg:

- Kneed het deeg met je handen, voeg meer bloem toe als het te plakkerig is, tot het glad en elastisch is. Dit kan tot 10 minuten duren.

- Vorm het deeg in een bal en bedek het met een omgekeerde kom of een vochtige doek. Laat het 30 minuten rusten.

3. Rol het Deeg uit:

- Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken. Werk met één stuk per keer en houd de rest bedekt.

- Bestuif je werkoppervlak en deeg met een beetje bloem. Rol het deeg uit tot het heel dun is, bijna doorschijnend, met een deegroller of een pastamachine.

4. Snijd de Pasta:

- Snijd het uitgerolde deeg in je gewenste pastavorm: fettuccine, tagliatelle, pappardelle, etc. met een scherp mes of een pastasnijder.

5. Koken:

- Kook de pasta in een grote pan met kokend, gezouten water. Verse pasta kookt veel sneller dan gedroogde, vaak in slechts 2-4 minuten.

- Proef om te controleren of de pasta 'al dente' is, met een lichte beet.

6. Serveren:

- Giet de pasta af en serveer direct met je favoriete saus.


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page